Verdedig Noord

Voor zijn gentrificatieonderzoek belandde Massih Hutak van Amsterdam-Noord in Brooklyn, Berlijn, Londen, Oakland, Parijs en Los Angeles. Wat begon als een beschouwing van zijn wijk ontvouwde zich tot een verhaal over hedendaagse West-Europese en Noord-Amerikaanse steden waar dezelfde sociaalgeografische ontwikkelingen aan de hand zijn. Maar zijn die ontwikkelingen per definitie vooruitgang, of niet? En voor wie?

 

This slideshow requires JavaScript.

Verdedig Noord is gemaakt met en door Massih Hutak (onderzoek, tekst, muziek), Anouke de Groot (regie), Chris Keulemans (tekst)
Kerem Ozillhan (muziek), Emre Gezer , Lucas van Huikeshoven, Arthur Kneepkens (dramaturgisch advies). Een co-productie van Over het IJ, Massih Hutak en Toekomstland. Met dank aan Fonds voor Noord en Stichting Media en Democratie

Pers
Theaterkrant: ‘Verdedig Noord is meer dan theater: het is een pleidooi, een lezing, een hartenkreet, een gebalde vuist, een preek, een liefdesverklaring, een opgestoken middelvinger. Eigenlijk alles wat je van theater verlangt.’

Deze voorstelling is een van de acties van Verdedig Noord. Verdedig Noord is een (kunst) actiegroep rondom het thema gentrificatieĀ  van Noord.

http://www.verdedignoord.nl

Verdedig Noord speelt nog in 2020 in Amsterdam en daarbuiten.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Leave a comment